Hartelijk welkom !

Yogadocent worden.

Yogadocent worden is niet zomaar een job.
Met yoga, hathayoga dan, hebben de meesten al eens kennis gemaakt op een zekere dag, misschien "toevallig" maar de meesten zijn op zoek naar "iets". Wat? Weten ze niet zo precies.
Wie voelt zich helemaal goed in zijn vel? Wie zoekt er geen rust? Dus: stressfactoren binnenin, in werk en relaties, angst, prikkelbaarheid, gevoelsproblemen, eenzaamheid...
Maar daar blijft het niet bij. Dat kruipt niet in de kleren en we gaan er ziek van worden...adem- en spijsverteringsstoornissen, migraine enz. Voor al deze klachten kan hathayoga soelaas bieden. Daarvoor zijn er onze zaallessen.
Maar binnenin is er zich ook iets aan het veranderen. Dus is er méér dan hathayoga dat men stilaan moet verwerven : een totale yoga. Een voeling krijgen met iets dat wij hier niet kennen, een rustige wijsheid en een weten, dat naar binnen leidt, nog onbekend.

Wat is die totale yoga dan? Een lange weg naar rust en harmonie in lichaam en geest. Ons psychisme dat een stoorzender is die alles veroorzaakt waar we zelf niet uitkomen, moet helemaal veranderen om geheeld te worden, één met lichaam, met het uitgezuiverd mentaal en met iets nogal onbenoembaar waar we de term spiritualiteit opgeplakt hebben. Want dat terug héél worden houdt ook in, ophouden met zoeken en zich erin te verliezen in duizenden overtuigingen en eindeloze discussies.
Thuiskomen bij ons zelf maar dan ons grote Zelf zullen we moeten leren. Wij zullen het moéten doen, de Natuur heeft ons al flink op weg gezet maar het laatste stuk, de steile helling, is voor ons: het werk en het doel van ons leven. Dat duurt lang, de opleiding duurt trouwens ook lang en vraagt veel, zoniet alles.
Is yogadocent worden dan een gewone job? Neen, het is geen gewone job. Het is een drang naar dat geheimzinnige één worden dat zovelen in zich voelen, en anderen verdringen. En de weg daar naartoe, de sâdhana die nooit eindigt moeten we verderzetten tot we thuis komen in ons Zelf. En dan deze weldadige weg die we zelf ervaren hebben, willen doorgeven aan andere mensen die zoeken zoals wij gezocht hebben. Dat is yogadocent worden.

"Als mensen over Yoga spreken denken zij meestal dat Yoga alleen met het lichaam te maken heeft. Yoga is een wetenschap die te maken heeft met het lichaam, met de ademhaling, met het mentaal, met de ziel en uiteindelijk met het gehele universum. Yoga is zowel praktijk als theorie." Swami Rama van de Himalaya Traditie.


 

Op deze site vindt u informatie:

-

over de theoretische en praktische opleiding tot yogadocent.
Dit Vormingsinstituut is erkend door de Europese Yoga Unie en de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen in België. Deze laatste homologeert het diploma van het Instituut.

-

over wekelijkse zaallessen voor iedereen toegankelijk en gericht naar de verschillende doelgroepen
en nog zoveel andere interessante informatie zoals wie we zijn en waarvoor we staan.

   
Home