Zomeryoga 2019


HATHA YOGALESSEN ZOMER 2019 te Heusden-Zolder

Ook dit jaar worden er wekelijkse yogalessen aangeboden tijdens de zomermaanden juli en augustus. Op die manier overbruggen we de lange vakantieperiode en tevens is dit voor velen een fijne manier om kennis te maken met de verschillende niveau’s en docenten.
De lessen zijn los te volgen en voor iedereen toegankelijk ! Vooraf inschrijven is niet nodig. De lessen beginnen stipt, dus graag een 5-tal minuten op voorhand/op tijd aanwezig zijn !
Tijdens alle lessen creëren we de nodige rust om bewust contact te maken met onze innerlijke gewaarwordingen. We doen zachte (of wat straffere) opwarmings-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen die zorgen voor een betere energiedoorstroming, een aangenaam ontspannen gevoel en een rustig mentaal.
De verschillende niveau’s die aangeboden zullen worden :


Leren Mediteren – Zie data : op maandag van 19u30 tot 21u00 – 10 Euro/les – met Liesbeth


In het recent verschenen 'No-nonsense meditatieboek' beschrijft neuroloog Steven Laureys de positieve effecten van meditatie en mindfulness op het brein, lichaam en geest. In deze lessen leer je verschillende meditatietechnieken, met een stapsgewijze voorbereiding via yoga-oefeningen, bodyscan en ademhalingsoefeningen. De praktijk van meditatie geeft je een extra handvat en vaardigheid in deze veranderende wereld. "Meditatie is niet iets om te geloven, het is iets om te doen »


Zachte Yoga – Zie data : op vrijdag van 18u30 tot 19u30 – 8 Euro/les – met Christina


Hier wordt heel veel aandacht gegeven aan zachte rekoefeningen, ademhaling en ontspanning. Iedereen wordt uitgenodigd om met heel veel zachtheid, diepgang en observatie te werken zodanig dat het lichaam, maar vooral het mentaal, stil en rustig kunnen worden. Nadien ervaar je een uitzonderlijke diepe rust in je hele wezen. Op 26/7 en 30/08 wordt er een Yoga Nidra (lange ontspanning van 1 uur) aangeboden die voor diepe rust in lichaam, psyche en mentaal zorgt. Je neemt, zeker bij de Yoga Nidra, best een extra dekentje mee om je warm te houden, zo kan je je beter overgeven aan de deugddoende ontspanning.

Hatha Yoga niveau beginners – matig gevorderden – Zie data : op donderdag van 18u30 tot 20u00 – 8 Euro/les – met Conny

Hier wordt veel aandacht geschonken aan het voorbereiden met Kriya’s (zachte rekoefeningen op het ritme van je ademhaling) waarbij we de energiestroom trachten te volgen. Deze voorbereiding moet ons helpen om na de ontspanning de diepgang van de Asana’s te kunnen beleven en het lichaam uit te nodigen om de rek en strekkingen met zo veel mogelijk zachtheid te laten voltrekken. Nadien ervaar je hier een lichte en pittige tred en een alert mentaal.

Mindful Hatha Yoga – Zie data : op woensdag van 10u00 tot 11u30 – 10 Euro/les - met Liesbeth

Rust in je hoofd, Kriya’s van kop tot teen, diepe ontspanning, ademhalingsoefeningen en mantra zijn hier de ingrediënten. Iedereen die het rustig wil krijgen in het lichaam en in het hoofd zal hier zijn gading vinden. Een « stil » worden, zal je hier dichter bij jezelf brengen en een gevoel geven dat je contact met jezelf hebt kunnen krijgen.

Hatha Yoga niveau matig gevorderden & gevorderden – Zie data : op woensdag van 10u tot 11u30 – 10 Euro/les met Natasja


We starten met Kriya-werk om het hele lichaam doorlaatbaar te maken, ze zullen dan ook wat pittiger zijn. Daarop volgt ontspanning en ademhaling. Daardoor kunnen we nu wat meer aan het lichaam vragen en zullen we trachten stil te worden in onze Asana’s en de aandacht vestigen op verschillende plaatsen tijdens de houding. Op zaterdag zullen we telkens afsluiten met een Meditatie. Nadien krijg je een gevoel van alles eens goed gestrekt te hebben en alertheid en fitheid in lichaam en geest.

Even tot rust komen – Zie data : op dinsdag van 10u00 tot 11u30 – 10 Euro/les – met Anne

Op een zachte, rustige wijze in de diepte gaan. De nadruk ligt op voelen, navoelen en loslaten en daar tijd aan geven. Via Kriya’s, geleide ontspanning, ademhalingsoefeningen en eenvoudige Asana’s werken aan lichaamsbewustzijn. Het lagere tempo geeft je meer tijd om de Kriya’s en Asana’s op te bouwen en te ervaren.

Praktisch

Je betaalt rechtstreeks aan de leraar, liefst gepast.
De lessen zullen doorgaan in het Instituut. Bij mooi weer en in samenspraak met de groep kan er in de tuin gewerkt worden (zorg dan voor warme kledij). Breng altijd een matje en eventueel 2 kussens mee.
Locatie : Vormingsinstituut voor Yoga Docenten – Ringlaan 4 – 3550 Heusden-Zolder (witte deur links van de apotheek, tegelijkertijd bellen en tegen de deur duwen en dan het pad volgen tot achter het huis).

Kalender

Leren Mediteren : MAANDAG : 12/08/2019 - 26/08/19 -

Mindful hatha yoga : WOENSDAG : 07/08/2019 - 14/08/19 - 21/08/19 - 28/08/19

Matig/Gevorderden : WOENSDAG :31/07/2019

Beginners+matig gevorderden : DONDERDAG :18/07/19 - 15/08/19 - 22/08/19

Zachte yoga : VRIJDAG : 12/07/19 - 09/08/19

Yoga Nidra : VRIJDAG : 26/07/19 - 30/08/19

Bijscholing : ZATERDAG : 13/07/19 - 10/08/19

Tot rust komen : DINSDAG : 09/07/19 - 16/07/19 - 23/07/19